Brass i Bærum

"Brass i Bærum" er et arrangement som ble startet av Bærums Verk musikkorps i 1997. Det hadde tidligere vært et Høstarrangement i Bærum hvor korpsene møttes og spilte for hverandre og publikum, men dette opphørte en del år i forveien. Da vi dro i gang dette nye arrangementet, syntes vi det var på tide å sette fokus på BRASS-band som vi faktisk har en del av også her på Østlandet, og også i Bærum, om enn i mindretall i forhold til janitsjarkorpsene.

Vi synes det er hyggelig at Brassentusiaster kan komme sammen og lytte til, og spille sin musikk og sine arrangementer, som kan være allslags musikk, men som har sitt klare særpreg av messinginstrumenter. "Brass i Bærum" arrangeres primært for skole- og amatørkorps innen kommunen; men har tilreisende gjester, både brassband og ensembler. Dette er en modell vi vil fortsatte med.

"Brass i Bærum" er en ren konsert uten konkurranse, og det gjør at man møter korpsentusiaster i alle aldre og på alle nivåer, noe som er en vesentlig del av konseptet vårt. Vi vil gjerne at alle skal ha en fin anledning til å presentere det de driver med for tiden, og vi vil også forsøke å trekke inn flere "proffe" krefter som kan inspirere for videre satsing på å nå nye mål. Vi oppfordrer også korpsene til å stille med solister, og evnt. også med ensembler.

Vi har hatt varierende deltakelse de senere årene, og justert intensjonen litt i forhold til opprinnelig målgruppe. Det er lagt vekt på å få med lokale skolekorps, selv om de har janitsjar-besetning. Inviterte voksenkorps kommer ofte utenfra Bærum, men er alltid brassband. Vi satser på at vi likevel beholder gleden gjennom å møte brass/korps-entusiaster i Lommedalen kirke, hvor konserten holdes, i mange år fremover.

VELKOMMEN, som deltaker eller som publikum!

Mars 2019, H. Flugon


Neste arrangement:

Lørdag 27. august

Konsert i Bakgården, Sandvika kl. 15:30

Neste 3 på terminlisten:

Vi selger boken 'Musikk p Brums Verk gjennom 200 r'!

Brass i Brum

Klikk for mer informasjon